Atlantische Oceaan

Als je de foto presentatie wilt zien klik dan op Diavoorstelling tonen, hierna moet je heel even geduld hebben, duurt n.l. even voordat deze is ingeladen! Wil je de foto’s rustig op je gemak in groot formaat kijken, klik dan op de eerste foto en ga met het pijltje naar de andere foto’s

Op dinsdag 4 oktober vertrokken we met een groep van twaalf duikers/ster richting dit prachtige lavaeiland in de Atlantische Oceaan. Na een vlucht van ca vier uur zetten de piloot zijn plane aan de grond en ca een uur later arriveerden we in ons appartement in het mooie badplaatsje Puerto del Carmen. We hadden twee vierpersoonsappartementen bij Villa Blanca en drie bij Guanarama, dit alles geregeld bij Safari Diving Lanzarote. Na een lekker etentje in het stadje en een paar borrels vermoeid richting ons bedje.
Het duikcentrum;
De volgende morgen waren we om half tien met onze duikuitrusting aanwezig bij het duikcentrum, dit duikcentrum ligt aan een kleine baai, beschermd door twee rotspartijen die uitlopen in zee. Hierdoor is het geschikt voor beginnende- als ervaren duikers. Na een breefing zijn we met de gids een uurtje onder water geweest, wat een schoon en helder water en wat een diversiteit aan vissoorten. We kwamen tijdens deze introduik Sepia’s, tandbaarsen, kortsnuit zeepaardjes, schorpioenvisjes, zeebrasem en enorm veel scholen kleine vis tegen.
Het duiken;
Vanaf het duikcentrum kan je makkelijk en mooi kantduiken, het is het mogelijk om een begeleide nachtduik te maken, geweldig leuk om sommige rifvissen te zien slapen. Ook is het mogelijk om bootduiken te maken, er wordt gedoken op de wrakken van Quiquere, Richies Reef en onder andere Punta Tinosa. Prachtig is het om vanaf de kant naar de op ruim dertig meter diepe Kathedraal te duiken, tijdens deze duik komt je meestal enorm grote tandbaarsen tegen en tijdens een van onze duiken kwam er een enorme rog boven ons langs. Duiken hier is echt ongelooflijk mooi, waar ter wereld vind je in een duik zeven zeepaardjes en meerdere super vette tandbaarsen? Het grote voordeel is dat de duikbasis niets extra berekend voor bootduiken of nachtduiken, waar ter wereld maak je dit nog mee. Goed bezig Steve en Wendy Hicks, als eigenaren mogen jullie hier trots op zijn! Jullie duikschool is de enige op Lanzarote die de Q-Award gewonnen heeft!
Het klimaat van dit eiland
Door hun ligging hebben de Canarische eilanden het gehele jaar door een aangename temperatuur, deze schommelt tussen de 20 en 25 graden en de watertemperatuur ligt hier tussen de 18 en 23 graden. Het eiland Lanzarote ligt ten westen van het vasteland van Afrika, hierdoor heeft het een prettige temperatuur en regent het nauwelijks.
Het onderwaterleven en landschap
De begroeig en het zicht deed ons denken aan de duiken rond het eiland Krk in Kroatie, het heeft iets vergelijkbaars met de Rode Zee. De prachtige papegaaivissen en kleurrijke lipvissen zouden ook daar op zijn plaats zijn, in het water rondom Lanzarote komen nl meer dan 500 vissoorten voor. Je kan hier vele soorten roggen, engelhaaien, barracuda’s, sepia’s, inktvissen, zeepaardjes, diverse naaktslakken en grote scholen vis tegen komen. Kortom het is hier gewoon top!
Eten en drinken;
Tussen het duiken door haalden we boodschappen in een van de lokale supermarkten om in ons appartement heerlijk te lunchen en in de avond vertrokken we met de gehele groep naar het oude centrum van Puerto del Carmen om gezellig te eten in een van de vele restaurantjes.

Kortom een geweldige ervaring die we niet snel zullen vergeten,